Connect with us

SEMASA

20 Ekor kucing M4ti Dibvnuh Undang Sebak Pengunjung Pantai Bukit Keluang

Published

on

20 Ekor kucing M4ti Dibvnuh Undang Sebak Pengunjung Pantai Bukit Keluang

BESUT – Kakitangan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) kece wa dan sed!h apabila menemukan 20 b4ngkai kucing jalanan yang sering diberi makan bergelimpangan di kawasan Pantai Bukit Keluang, di sini, pada Ahad. Badrul Hafeezy Ali, 35 berkata, bangkai haiwan itu ditemukan bersama rakannya Roshanapi Osman, 39, yang kebetulan melalui kawasan itu sekitar jam 9.30 pagi.

Badrul Hafeezy yang bekerja di UniSZA Kampus Besut berkata, pada mulanya dia keIiru dan memutvskan untuk terus menanam b4ngkai kucing itu dan berkongsi di media sosial. Kakitangan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Terengganu mengambil bangkai kucing di kawasan Pantai Bukit Keluang, di Besut untuk siasatan lanjut.

“Saya sering memberi kucing di sini makan sejak penguatku4saan Perintah KawaIan Pergerakan (PKP) yang lalu. Saya sudah biasa dengan kucing di situ dan ia juga mengenali saya. Tak sangka pula, apabila lalu di sini hari ini saya melihat haiwan itu matl. Rasa sed!h dan sayu,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Ahad.

Kakitangan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Terengganu mengambil b4ngkai kucing di kawasan Pantai Bukit Keluang, di Besut untuk s!asatan lanjut.

“Ada maklum baIas saya terima menyarankan supaya melap0rkan kepada Jabatan Perkhidmatan Veterinar. Mereka datang ke sini untuk mengambil b4ngkai kucing sekitar jam 12 tengah hari tadi. Saya juga telah membuat lap0ran di Balai PoIis Kampung Raja jam 3.30 petang tadi,” katanya.

Dalam pada itu, Badrul Hafeezy mengesy4ki kucing jalanan itu mat! dir4cun.

“Ramai yang bu4ng kucing di sini. Saya sendiri banyak kali terserempak dengan mereka yang datang memberi kucing-kucing ini makan. Setakat ini, belum pernah lagi kejadian begini. Kucing-kucing ini tidak akan mat! serentak jika ia sak!t,” katanya yang memiliki enam ekor kucing peliharaan.

Sumber : sinar via majalah-harian media

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda di sini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa kata anda?Dah baca jangan lupa komen dan like kami di majalah sinar.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending