Connect with us

AGAMA

Perhatikan Jika Ada Kedai Guna Azimat Macam Ni, Keluar Cepat-Cepat Dari Kedai Tu

Published

on

Perhatikan Jika Ada Kedai Guna Azimat Macam Ni, Keluar Cepat-Cepat Dari Kedai Tu

Kalau pergi mana-mana kedai, tak kiralah kedai makan atau kedai runcit, dan ternampak benda-benda seperti di bawah tergantung kat situ, tinggalkan dan cari kedai lain.

Mengantung az!mat adalah salah satu daripada amalan sy!rik, d0sa besar bagi umat islam. Kononnya nak buat sebagai ayat pend!nding dan ayat pelaris.

Tidak payah la mencari pelaris yang belum pasti kebenarannya dan bercampur aduk dengan s!hir. Bimbang nanti disebabkan pelaris itu, ak!dah kita boleh terpes0ng.

Contoh-contoh az!mat yang biasa digunakan seperti berikut :

Az!mat berbentuk j!n yang diselang seli dengan ayat al-quran

Az!mat yang mempunyai bentuk myat yang dikafan dan jengking

Az!mat bentuk rangka tengkorak manusia

Sebenarnya banyak lagi az!mat yang mempunyai unsur yang sama seperti gambar di atas digunakan oleh mereka [email protected] sebagai pelaris dan pelindung. Ayat al-quran yang digunakan pun terbalik dan maksudnya jauh terpes0ng.

Ini semua sy!rik,[email protected] dan [email protected] Nak untung, buatlah seperti yang Islam ajar. Tak perlu nak gantung benda-benda macam tu.

Amalkan sebelum keluar berniaga mulakan solat dhuha, alhamdullilah rezeki Allah bagi takkan putus. Kita patutnya tawakal,ikhtiar dan berdoa saja.

Perasan tak kenapa kedai mamak sentiasa penuh dengan orang? Kadang-kadang orang datang kedai mamak bukan nak makan pun tapi sebab ada wifi.

So, zaman sekarang ni nak bagi kedai makan tu maju,pasang je wifi. Nak password wifi, kena order makan atau minum dulu

Mengikut pengalaman kami,bila ke kedai mamak,tak kisah kedai mamak makanan atau gunting rambut kebanyakkan nya mesti ada tergantung az!mat ini di cashier.

Allahuakbar.tak tahu nak tegur macam mana. Jadi kalau was-was beredar saja daripada kedai itu dan cari kedai lain.

Wallahua’lam.

5 Tips Mengenal Kedai Makan Ada Pelaris Dan Khadam

Video:

Sumber: rencahrasa.my via myinfomaya.com

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending