Connect with us

TERKINI

[terkini] Kgembiraan 4 sekawan mndi mnda di air trjun bertukar trg3di yg memiIvkan hati

Published

on

[Terkini] Kgembiraan 4 sekawan mndi mnda di air trjvn bertvkar trg3di yg memiIvkan hati

LAWAS: Seorang jurujual ditemui Iemas ketika mandi di kawasan air ter.jun Rueb Ugui, Jalan Long Sebangang, Lawas pada Jumaat.

Dalam kejadian jam 2.10 petang itu, Mohammad Sabri Dumin, dari Kampung Batu Dua, Jalan Trusan dikatakan bersama tiga rakannya pergi ke kawasan air ter jun tersebut untuk mandi-manda.

Ketua PoIis Daerah Lawas DSP Sila Kadong berkata empat sekawan itu pergi ke kawasan air ter jun tersebut pada jam 12 tengah hari sebeIum mngsa pergi ke kawasan yang lebih dalam.

“Tldak Iama selepas itu rakan mngsa melihat mngsa terk4pai-kap.4i tenggeIam timbuI di kawasan air ter.jun yang dalam.

“Ketiga-tiga rakan mngsa cuba untuk menyIam4tkan mngsa dengan menggunakan ka.yu panjang namun tld4k berj4ya dan usaha untuk membantu menyeI4matkan mngsa g4gaI kerana kesemua mereka tld4k tahu beren4ng,” katanya dalam kenyataan hari ini.

“Setelah mereka bertiga datang semula bersama orang kampung di kawasan tersebut, mngsa sudah tera pung di atas air kemdian orang kampung memb4ntu membawa mngsa ke tepi teblng,” katanya lagi.

Katanya pasukan ambuIas Hspital Lawas yang tiba di l0kasi kej4dian menges4hkan mngs4 sdh mningg4I dunia.

“B0mba Lawas turut berada di tempat kejadian dan membntu meng4ngkat my4t mngsa yang kemudiannya dib4wa ke Hspital Lawas menggunakan kenderaan p0Iis untuk uj1an s4ringan C0VlD-19,” katanya lagi.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrh4m Sabri Dumin. Semoga r0hnya dicucvri rahmat Allah. Al fatihah

Sumber: UB

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending