Connect with us

TERKINI

(TERKINI) Mningg4I Dvnia Di Washington,Pegawai TUDM, KoIonal Hasnol Hisham Tak S3darkan Diri

Published

on

(TERKINI) Mningg4I Dvnia Di Washington,Pegawai TUDM, KoIonal Hasnol Hisham Tak S3darkan Diri

Kuala Lumpur: Seorang pegawai Ten tera Udara Diraja Malaysia (TUDM) KoIonal Hasnol Hisham Abu Hassan mninggaI dunia di Hspital St Joseph Medical Center Tacoma, Seattle, Washington, Amerika Syarikat pada Sabtu lalu.

Bahagian Perhubungan Awam TUDM dalam kenyataan malam ini memaklumkan Allahyrham Hasnol Hisham, 50, mninggaI dunia pada 10.58 malam waktu Seattle, Washington (2.58 petang Ahad waktu Malaysia) seIepas tldak se darkan diri ketika menghadiri Pr0gram ‘Airman to Airman Talks (A2ATs)’ di Camp Murray Seattle, Washington yang bermula pada 14 November lalu hingga Jumaat lalu.

“Pada 16 November lalu, Allahyrham tiba-tiba tldak se darkan diri dan dike.jarkan ke Hspital St Joseph Medical Center Tacoma, Seattle, Washington bagi menerima rwatan dan menjalani pembe dahan segera aklbat acute type of a0rtic disse.ction.

“Allahyrham menghmbuskan nfas terakhlr di hspital berkenaan dan isteri Allahyrham, Rohani Tahir turut berada di sisinya ketika saat akhlr beliau,” menurut kenyataan itu.

Kenyataan itu menambah, jnazah Allahyrham Hasnol Hisham yang merupakan Pengarah Latih di Markas Ten.tera Udara-Bahagian Sumber Manusia (Latih) akan dikebu mikan dengan istiadat pengebu mian tradisi keten.teraan di Tanah Perkburan Islam Covington, Washington esok, 6.30 pagi waktu Malaysia.

Pengurusan jnazah Allahyrham akan dilaksanakan House of Mercy dan wrga muslim Malaysia yang diketuai Kapten Ayub S Laari yang turut mengimamkan solat jnazah.

“Bagi urusan pengebu.mian, pihak Washington Air National Guard melalui Br1gedier Jen Gent Welsh menawarkan pengh0rmatan untuk memberikan Istiadat Pengebu mian Tradisi Kete nteraan kepada Allahyrham dan mengkoordinasi urusan pengebu mian dengan dipntau oleh pegawai TUDM.

“Penasihat Perta hanan Malaysia di Amerika Syarikat Br1gedier Jen Mohd Fadzil Mohd Diah mengkoordinasi dan berbincang dengan pihak Washington Air National Guard agar urusan pengebu mian dilaksanakan mengikut tatacara yang sesuai dan sewajarnya,” menurut kenyataan itu.

PangIima TUDM Jeneral Tan Sri Ackbal Abdul Samad dan seluruh warga TUDM merakamkan penghargaan dan terima kasih kepada semua pihak yang terbabit dalam pengurusan pengeb.umian jnazah Allahyrham Hasnol Hisham.

Salam tkziah buat keluarga. Smoga tabah atas kehiIangan insan tersyg. Moga r0hnya ditempatkan bersama org soleh. Al fatihah

Sumber: HM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Majalah Sinar Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak MajalahSinar tidak  bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending