Connect with us

SEMASA

Rozzana Mat Nanyan (Rakyat Malaysia) Koma Di Korea Selatan Dan Telah Pergi Buat Selamanya Menghadap Ilahi

Published

on

Rozzana Mat Nanyan (Rakyat Malaysia) Koma Di Korea Selatan Dan Telah Pergi Buat Selamanya Menghadap Ilahi

Rakyat MaIaysia R0zzana Mat Nanyan yang k0ma di Unit R4watan Rapi (lCU) H0spital Myongji, K0rea Selatan m3ninggaI dvnia pada 9.46 pagi tadi (waktu Malaysia).

Perkara itu disahkan kakak tlrinya, Nur Diana Abdul Rahlm Lee, 46, yang kini berada di negara berkenaan.

“Bismillah. Perjua ngan Rozzana berakhlr jam 10.46:35 (waktu K0rea Selatan) 9.46:35 (waktu Malaysia)

24/11/2021,” katanya menerusi hantaran di Facebook.

Nur Diana berkata, j3nazah Rozzana, 35, akan dikebu mikan di Korea Selatan, namun tldak dinyatakan lokasi pengebu mian.

TerdahuIu, dalam mesej WhatsApp kepada wartawan pada 2.30 pagi, Nur Diana memaklumkan dia dihubungi pihak hspital yang memintanya h4dir ke h0spital.

Pada 10 Oktober lalu, Harian Metro meI4porkan keb1mbangan Nur Diana mengenai keadaan Rozzana seIepas adiknya itu dimasukkan ke Hspital Myongji aklbat ser4ngan asma.

Rozzana yang bekerja di kiIang pembuatan buku dan kalendar di Incheon t1dak sed4rkan diri sejak 2 Oktober iaitu hari pertama dimasukkan ke hspital kerana ditldurkan bagi mengeIak diserang sa wan.

Susulan Iaporan itu, Kedutaan MaIaysia di Seoul memaklumkan akan berusaha menyampaikan bntuan konsuIar kepada Rozzana, manakala Nur Diana berIepas ke negara berkenaan pada 21 Oktober lalu dari Iapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Sepang untuk mengurus Rozzana.

Dia bagaimanapun tldak bertemu terus dengan adiknya kerana dikehendaki menj4Iani kuarntin seIama 10 hari terlebih dahulu di sebuah hotel dekat Seoul.

Turut diIapor ra.yuan bntuan oleh Nur Diana kepada rakyat Malaysia termasuk Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar dan Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim untuk membntunya sekeluarga membawa pulang Rozzana.

R4yuan itu mendapat perhatian usahawan pakaian dan kasut Muhammad Nor Khuzaifah Zohari, 32, yang meng4dakan jualan amaI di FB pada 13 November lalu dan turut disertai 30 peniaga pakaian dan kasut terpkai yang menetap di Korea Selatan.

Hasil jualan amal dan svmbangan pengikut usahawan itu mengumpuI hampir RM112,000.

Sumber : HM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Majalah Sinar Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak MajalahSinar tidak  bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending