Connect with us

TERKINI

“Saya Akan Jaga Satu2nya Zvriat Yg Dit1ngg4Ikn,Dia Su4mi Yg Sgt Baik” Kata lsteri Arwh Muaz

Published

on

“Saya Akan Jaga Satu2nya Zvriat Yg Dit1ngg4Ikn,Dia Su4mi Yg Sgt Baik” Kata lsteri Arwh Muaz

Georgetown: “Arwh abang seorang anak yang taat kepada ibu bapa, kehiIangannya memang dirasai namun kami re.da dengan apa yang terjadi,” kata Muhammad Amin Mat Isa, 27, adik kepada Muaz, 31, mekanik yang m.aut aklbat dihe.mpap kereta ketika melakukan kerja pemba1kan dalam kejadian di sebuah bengkel di Kampung Buklt, Bayan Iepas di sini, semalam

Menurutnya, Muaz yang juga anak kedua daripada enam be radik itu sudah hampir 16 tahun berpengalaman bekerja sebagai mekanik.

Katanya, ketika kejadian abangnya berada di sebuah rumah yang dijadikan bengkel dan sedang memba1ki kereta milik sepupunya.

Muhammad Amin berkata, sebeIum ini Muaz tldak mempunyai masaIah bagi membaiki kenderaan peIanggan kerana dia seorang yang menepati masa.

“Kerja memba1ki kereta sepupu itu tertu.nda berikutan anak tunggaI dan isterinya tldak sihat disusuli ibu yang berada di Beseri, Perlis juga mengaIami masaIah kesiha.tan.

“Dia terpksa beruIang-aIik dari Pulau Pinang ke Perlis menyebabkan kerjanya sedlkit tertngguh.

“Dia juga beruIang-kali meminta ma.af kepada sepupu kerana tldak dapat menyiapkan kereta sedangkan sepupu tldak terbu.ru-bu.ru mahu menggunakan kenderaan itu,” katanya ketika ditemui di Hspital Pulau Pinang (HPP) di sini, hari ini

Muhammad Amin berkata, dia mengetahui kejadian yang men1mpa abangnya pada 11 malam tadi sebelum berg.egas dari Puncak Alam, Selangor ke Pulau Pinang dan tiba pada 9 pagi.

Katanya, Muaz yang mengusahakan bengkel itu sejak enam tahun lalu, setiap hari beruIang-alik dari rumahnya di Juru di sini.

Kali terakhlr kami bertemu ketika di rumah ibu di Beseri pada awal bulan lalu dan saya juga menyuarakan rasa rlsau kerana dia kerja berseorangan di bengkel serta sering puIang Iewat malam.

“Kami mengetahui bahawa bengkelnya kerap dinaiki air bnjir kerana itulah keluarga berasa r1sau sekiranya berlaku kejadian tidak di1ngini,” katanya.

Sementara itu, isteri Muaz, Nur Maziah Razak, 31, berkata, suaminya tldak menunjukkan tanda akan mninggaIkan mereka sekeluarga.

“Arwh adalah suami yang baik dan kenangan bersamanya akan menjadi pengu.at semangat bagi menjaga anak kami, Medina berusia empat tahun.

“Jnazah dijangka dikebu mikan di kampung halamannya di Beseri, malam ini, ” katanya ketika ditemui.

Terdahulu Harian Metro meIaporkan mengenai seorang mekanik mninggaI dunia seIepas dihe.mpap kereta yang sedang dibai.kinya.

Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang menerima panggilan berhubung kejadian pada 11.45 malam.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: hm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Majalah Sinar Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak MajalahSinar tidak  bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending