Connect with us

SEMASA

Solat Selagi Nyaw4 Dikandung Badan,Pakcik Ini Tetap Laksana 1badah Walau Sedang S4kit . Alhamdulillah

Published

on

Solat Selagi Nyaw4 Dikandung Badan,Pakcik Ini Tetap Laksana 1badah Walau Sedang S4kit . Alhamdulillah

Solat adalah tiang agama, dalam Islam mengerjakan ibadah solat adalah perkara yang wajib dilaksanakan oleh para Muslimin dan Muslimat.

Baru-baru ini, telah tular sebuah video di media sosial memaparkan seorang lelaki warga emas masih lagi gigih mahu menunaikan solat walaupun dalam keadaan s4kit.

S4kit macam mana pun, solat tak tinggal

Menerusi video yang dikongsikan, dapat dilihat lelaki warga emas yang sedang dirawat di hospital, berkerut-kerut wajahnya menahan ketika mahu melaksanakan solatnya.

Namun, walaupun dalam keadaan kesihatan yang kurang sihat, tidak menjadi alasan untuk dirinya tidak mengerjakan ibadah wajib tersebut.

Solat walau apa jua keadaan…

Rata-rata netizen yang menonton video tersebut berasa tersentuh dengan kecekalan warga emas tetap tidak mahu meninggalkan solatnya, walaupun dalam keadaan sakit. Kebanyakkannya, mendoakan agar pakcik tersebut cepat sembuh.

Semoga cepat sembuh…Semoga amalannya diterima… Begitu penting sekali beramal ibadat di dunia ini selagi nyawa dikandung badan, kerana di akhirat amal itulah yang akan dihitung bukanlah kekayaan dunia.

Sumber: siakapkeli

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending