Connect with us

TERKINI

Susp̷ek BergeIar Datuk Seri Dikehendak̷i Pol̷is,T̷ipu RM20.91 Tril̷ion Guna Nama TMJ,Ape Kes Ni!

Published

on

Susp̷ek BergeIar Datuk Seri Dikehendak̷i Pol̷is,T̷ipu RM20.91 Tril̷ion Guna Nama TMJ,Ape Kes Ni!

Polis kini sedang membu ru tiga individu termasuk seorang wanita bergeIar ‘Datuk Seri’ dipercayai terlibat dalam kegiatan penipuan pemalsuan dokumen Letter Of Underta­king dengan menggunakan nama Tunku Mahkota Johor.

Menurut Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay, Iaporan polis dibuat Ketua Unit Media, Pejabat Komunikasi Keluarga Diraja Johor berhubung perkara membabitkan urusan tukaran mata wang asing mencecah sehingga AS$5 trilion (RM20.91 trilion).

Pemeriksaan mendapati dokumen itu dikeluarkan dan ditandatangani oleh seorang wanita tempatan bergeIar ‘Datuk Seri’ yang mendkwa mendapat mandat daripada Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Dokumen palsu yang didkwa mendapat mandat daripada Tunku Ismail itu adalah bagi menjalankan urusan tukaran mata wang asing Dolar Amerika kepada Ringgit Malaysia bernilai AS$200 bilion sehingga AS$5 trilion,” katanya.

Malah, hasil semakan pihak polis mendapati penama yang bergeIar ‘Datuk Seri’ itu tidak berdaftar sebagai individu yang mempunyai geIa­ran berkenaan.

Selain itu, wanita yang bergelar ‘Datuk Seri’ itu merupakan suspek dalam kes pen!puan draf Bank of Tokyo pada tahun 2011.

Bagaimanapun, siasatan kes masih dijalankan dan pihak polis berharap agar orang ramai tidak mudah terpedaya dengan mana-mana individu ko­nonnya mempunyai hubungan baik de­ngan pihak Istana Diraja Johor tanpa usul periksa.

SUmber: Xtra, Utusan | Via Mytv Viral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Majalah Sinar Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak MajalahSinar tidak  bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending