Connect with us

PETUA

” Kita Orang Tua Lvka Sikit Pun S4kit,” Badan Mel3cur Ibu Buntu Cari Ikhtiar , Ibu Sedih Kerana Anaknya Tak Dapat Sarvng Baju Raya”

Published

on

” Kita Orang Tua Lvka Sikit Pun S4kit,” Badan Mel3cur Ibu Buntu Cari Ikhtiar , Ibu Sedih Kerana Anaknya Tak Dapat Sarvng Baju Raya”

Cacar Api atau Herpes Zoster ni adalah jangkitan lanjutan dari virus yang jadi penyebab cacar air. Memetik portal hellosehat, Herpes Zoster ini disebabkan virus Varicella-Zoster (VZV) dimana ia virus yang sama menyebabkan cacar air. Virus ini akan kulit menjadi merah dan seakan melecur sehingga merasa ngilu dan terbakar.

Hari ini, SK nak share dengan korang satu kes cacar api yang menjangkiti seorang anak kecil sehingga menyukarkan dirinya untuk memakai baju. Masuk minggu kedua masih tiada perubahan malah, keadaan menjadi makin teruk. Adik ini kena sebelum Hari Raya sampai nak cuba baju raya pun tak dapat.

“Menangis saya tengok anak saya macam tu. Bayangkan nak pakai baju pun tak boleh, sakit. Orang raya pakai baju cantik-cantik dia tak pakai baju. Kita ni orang tua kalau luka sikit-sikit pun dah sakit. Ini kan budak kecik tengah aktif main sana-sini. Berpeluh dan sebagainya.”

Hati ibu mana yang sanggup lihat keadaan anak macam tu kan? Luahan ibu ini didengari seorang sahabat yang kemudian mencadangkan untuk berikhtiar menggunakan satu produk.

“Saya cuba ikhtiar macam-macam cara tapi mungkin belum izinNya anak saya elok. Bila dicadangkan guna produk ni mula-mula saya skeptikal tapi bila fikir balik kita niat nak anak sembuh, tawakal je la.”

“Dalam masa seminggu kulit anak saya kering. Masa tu barulah dia merasa pakai baju raya. Lagilah sebak hati ni. Tapi bersyukur sangat-sangat dia dah sembuh.”

22 Tahun Senggugut

Ada satu lagi kisah seorang isteri yang sudah 22 tahun mengalami senggugut yang teruk sejak 1998. Menurutnya, kalau datang haid perut memang akan menjadi terlalu sakit, sampai tak boleh nak bangun.

“Kalau saya nak pergi tandas mahu buang air kecil ataupun besar, suami dan anak yang akan menjaga saya disitu.”

“Bila saya berjalan tu saya kena pegang dinding, tak boleh nak berjalan macam biasa.”

“Lepas bersalin anak pertama dulu, ingatkan tak ada dah tapi senggugut saya jadi makin teruk. Makan pun disuap, mandi pun suami yang mandikan.”

Selepas suaminya meninggal dunia pada tahun 2016, beliau ingatkan senggugut ini sudah tiada tapi lagi makin teruk. Ada ketika sedang memandu terpaksa berhenti tepi jalan sebab diserang senggugut.

“Pada tahun 2020, si Mamy bagi saya satu krim (Magic Feminine Wash) untuk dicuba. Serius, saya buka kotak tu dan ambil tester kecil tu saya terus pakai”

“Saya terkejut sebab ketika saya datang bulan, saya tak ada rasa sakit apa-apa langsung, sepanjang hadi tu saya pakai langsung tak sakit apa-apa yang macam saya kena sebelum ini.”

“Saya cakap dalam hati, kenapalah saya tak jumpa produk ini dari dulu lagi kan.”

Magic Feminine Wash ni bukan sahaja boleh merawat masalah kulit seperti cacar api tapi boleh juga membantu merawat kulit yang melecur akibat terkena minyak panas. Selain itu, luka dan bengkak selepas kemalangan pun boleh sembuh menggunakan Magic Feminine Wash ni. Ini sebab Magic Feminine Wash ini diperbuat daripada bahan-bahan seperti manjakani, sireh, akar serapat, aloevera, arbutin dan Gluthatione.

Korang juga tak perlu risau, produk Magic Feminine Wash ini sudah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan selamat untuk digunakan.

Walaupun ia dikenali sebagai feminine wash tapi istimewanya ia mampu membantu merawat masalah gatal-gatal pada kulit, keputihan, senggugut, period tidak teratur, jerawat dan masalah kulit lain dan menariknya, ia juga berfungsi membatu para wanita yang sudah berkahwin kembali bagai anak dara.

Tunggu apa lagi, dapatkan Magic Feminine Wash dari FILIA hari ni juga. Untuk dapatkan produk ini korang boleh pergi ke Instgram FILIA HQ, Facebook FILIA HQ Malaysia dan Website FILIA.

Sumber : Siakap Keli

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Majalah Sinar Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak MajalahSinar tidak  bertanggungjawab ke atas komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Terima Kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending