Connect with us

SEMASA

Marilah Sedekahkan Al Fatihah Isteri Kepada Legenda Badminton Negara,Datuk Misbun Sidek,Datin Latifah Mnghembuskan Nafas Terakhir Malam Tadi

Published

on

Marilah Sedekahkan Al Fatihah Isteri Kepada Legenda Badminton Negara,Datuk Misbun Sidek,Datin Latifah Mnghembuskan Nafas Terakhir Malam Tadi

Kuala Lumpur: Isteri kepada legenda badminton negara, Datuk Misbun Sidek, Datin Latifah menghembuskan nafas terakhir, malam tadi.

Berita sedih berkenaan dikongsikan di akaun Facebook Majlis Sukan Negara (MSN) selepas arw4h meningg4l dunia pada jam 8.15 malam tadi.

“Dukacitanya dimaklumkan Datin Latifah, isteri kepada Datuk Misbun Sidek kembali ke rahmatullah sebentar tadi.

“Sama-samalah kita panjatkan doa dan sedekahkan Al-Fatihah buat arw4h dan semoga arw4h ditempatkan bersama mereka yang disayangiNya. Takziah buat Datuk Misbun,” kata MSN menerusi status yang dimuat naik dalam laman Facebooknya.

Pada 13 Julai lalu, isteri Pengarah Teknikal Skuad Remaja negara, itu dimasukkan ke wad di Hospital Kuala Lumpur (HKL) kerana positif Covid-19.

Perkara berkenaan disahkan oleh pegawai khas Misbun, Nor Kamal Ahmad selepas arwah dimasukkan ke hospital pertengahan Julai lalu sebelum ditidurkan.

Sebelum ini arw4h pernah dimasukkan di wad untuk rawatan buah pinggang namun terdapat kes pes4kit lain positif Covid-19 dan arwah disuruh pulang serta menjalani ujian swab.

Allahyarham dan Misbun mendirikan rumah tangga pada tahun 1987 dan dikurniakan enam cahaya mata, Misbun Syawal, Lia Murni, Misbun Ramdan, Lia Alifah, Lia Dewi Rubita, dan Misbun Awalauddin.

Sementara itu, Presiden Majlis Olimpik Malaysia (MOM), Tan Sri Norza Zakaria turut menzahirkan ucapan takziahnya menerusi di akaun Twitter miliknya.

“Salam Takziah buat Datuk Misbun Sidek sekeluarga diatas pemergian Isteri tercinta. Sama-sama kita doakan agar Arw4h Datin Latifah Bte Sidek di tempatkan dalam kalangan para Solehah. Al-Fatihah,” kata Norza.

Sumber:hmetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending