Connect with us

TAULADAN

Alhamdulillah Semoga Di Permudahkan Segala Urusan Dan Di Murahkan Rezeki,Sentiasa Dalam Lindungan Dan Rahmat Allah,Walau Di Manapun Berada

Published

on

Alhamdulillah Semoga Di Permudahkan Segala Urusan Dan Di Murahkan Rezeki,Sentiasa Dalam Lindungan Dan Rahmat Allah,Walau Di Manapun Berada

Mencari rezeki merupakan salah satu tuntutan ibadah yang harus dilakukan. Setiap insan yang sudah matang dan berkepentingan dalam mencari sumber pendapatan udah tentu bersungguh-sungguh untuk mencari rezeki.

Namun begitu, dalam kegigihan mencari sesuap nasi, amal ibadah kepada Maha Pencipta janganlah dilupakan kerana Dialah yang memberikan rezeki kepada semua hambanya.

Tekun baca al-Quran

Menerusi perkongsian daripada laman Facebook sebuah restoran nasi ayam terkenal, mereka telah berkongsi satu foto menarik apabila seorang penghantar makanan dari syarikan Foodpanda telah pergi ke masjid bagi membaca al-Quran.

Menerusi sumber lagi, lelaki tersebut dilihat khusyuk membaca al-Quran seorang diri diawal pagi iaitu kira-kira jam 8.30 pagi di sebuah masjid sekitar Selangor.

Muat naik tersebut tular di laman Facebook sumber ekoran daripada perkongsian semula netizen yang kagum dengan tindakan murni pekerja Foodpanda tersebut.

Sehubungan dengan itu, dapat kita pelajari disini bahawa, segigih mana kita bekerja, tanggungjawab sebagai seorang hamba kepada Penciptanya hendaklah dilunaskan. Hal ini kerana amal ibadah adalah bekalan kita di alam akhirat kelak.

Anda dah baca?Apa pendapat anda?Jangan lupa komen dan share ya dan jangan lupa juga like page di Majalah Sinar,Terima kasih.

Sumber: Chicken Royale

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending