Connect with us

SEMASA

Mesti Ada Sebab Allah Tak Buka Jalan tu,Yang Nak Buka 4ib Orang Tu Dah Kenapa

Published

on

Mesti Ada Sebab Allah Tak Buka Jalan tu,Yang Nak Buka 4ib Orang Tu Dah Kenapa

Sejak semalam hangat diperkatakan di media sosial kontroversi mengenai penyanyi Rap, Caprice susulan konflik yang berlaku antaranya dengan pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew.

Perkara itu turut mendapat perhatian pelakon Nabila Huda atau lebih mesra dipanggil Abil menyifatkan tindakan Caprice itu hanya menghancurkan masa depannya.

Menerusi perkongsian di Twitter, Abil turut meminta supaya Caprice reda sekiranya tidak diberi peluang untuk memasuki sempadan Gaza kerana pasti ada sebab di sebalik apa yang berlaku.

“Cap..cap..Apa kau buat ni dik. Hancur hidup. Hancur future sebab kebodoh4n kau. Kita biar terkenal sebab bakat,kebijaksanaan dan kebaikan yang kite buat. Jangan terkenal sebab kebodoh4n atau kesil4pan berulang yang kite buat dalam hidup.

“Mesti ada sebab kenapa Allah tak buka jalan tu. Yang nak buka aib orang tu kenapa. Kau beria nak menyatukan sebelum ini, end up kau pula nak memecah bel4hkan sesama Islam,” tulisnya.

Dalam satu lagi status, Abil turut menasihatkan artis di luar sana supaya menjaga adab, sentiasa rendah diri dan tidak bersikap kurang ajar. Kata Abil lagi, inilah mas4lah sering berlaku dimana seseorang itu akan lupa diri apabila jadi terkenal dan perhatian ramai.

Tidak hanya setakat itu, Abil turut memuat naik status berbaur sindir4n terhadap Caprice mengenai pendedahannya mengambil ubat tidur kerana usaha jihadnya diganggu pihak luar.

Terdahulu, Caprice mendedahkan akaun Instagram miliknya disekat Ebit Lew serta memberi bayangan bahawa pendakwah itu punca dia tidak dibenarkan memasuki Gaza.

Anda dah baca?Apa pendapat anda?Jangan lupa komen dan share ya,Terima kasih.

Sumber:rotikaya

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending